SSD Cloud облачен уеб хостинг и сървъри

Нашата инфраструктура

Ние от SSDCloud не спестяваме средства необходими за високотехнологична, надеждна и сигурна инфраструктура. Само така можем да сме сигурни, че прекъсванията са минимални или несъществуващи, а оборудването е с удължен живот благодарение на добрата среда, контрол на охладителни системи, влажност и др.
Използваме няколко 10G оптични трасета осигуряващи висок капацитет на нашите услуги, оптимално изградена мрежа и хардуер, която може да посрещне посещенията на десетки хиляди сайтове и милиони посещения дневно.

SSDCloud Data Center (Sofia DC)


SSDCloud Data Center (SDC) е модерен център за данни, първия и до момента единствения в България, който е изграден в специално обособена сграда и по специални изисквания, които да покрият най-високите стандарти за безопасност и сигурност за Европа. SDC Дейта Центърът е телекомуникационна точка за Балканите, като хоства международния Internet Exchange - NETIX. Освен това има директна свързаност към най-големите международни доставчици, голяма част от българските доставчици и е част от най-големите exchange в Европа - DE-CIX във Франкфурт, Equinix в Париж, LINX в Лондон, AMS-IX в Амстердам и Ronix/Interlan в Букурещ.

Центърът разполага с две зали за взаимно свързване, две независими входящи кабелни линии за външни връзки към всяка от залите и две независими трасета за комуникационни кабели от залите до клиентското оборудване. Центъра е сертифициран по ISO:9001 за Система за управление на качеството и ISO:27001 за Система за управление на сигурността на информацията. Напълно подсигурени трасета от най-големите международни и български доставчици.

Пожароизвестителната система в SDC e тип VESDA®. Тя осигурява възможно най-ранно предупреждение за потенциално възникващ огън. Това е една от най-модерните системи за откриване и потискане на огъня с изключително висока степен на противопожарна защита.

Част от техническите характеристики на центъра за данни:

 • 0.5м повдигнати подове. A и B алтернативни дизел генератори
 • Напълно независими (N+1) А и В 48V DC
 • Напълно независими (N+1) A и B UPS 220V AC електрозахранващи системи
 • Защита от земетресения - до 9 по скалата на Рихтер
 • Система за мониторинг на въздуха VESDA
 • Inergen IG-55 гасителен агент
 • 24 часова физическа охрана на сградата
 • 24x7x365 on-site технически съпорт
 • Независими и резервирани телеком и кабелни оптични доставчици
 • Резервирани оптични свързаности по независими физически трасета
 • Грижа за природата с минимално енергопотребление, ефективност на охлаждането.

Галерия
Всички обявени цени са с включен 20% ДДС.

© 2019 SSDCloud.BG - ВПС.БГ ООД. Всички права запазени.


SSD Cloud е високотехнологична компания, която предлага професионални хостинг решения за Вашия бизнес. Благодарение на най-добрите световни практики, можете да се възползвате от уеб хостинг с висока производителност на ниска цена, висок клас премиум сървъри и Cloud VPS - виртуални сървъри.
Вашият избор за надежден хостинг партньор - една ключова стъпка в сигурността и успеха на бизнеса.