SSD Cloud облачен уеб хостинг и сървъри

Защо да изберете SSDCloud?


По-голяма гъвкавост и свобода
Невероятна бързина и надеждност


Инфраструктура от най-висок клас за Европа

За осигуряване на максимално бърза и надеждна услуга е необходимо изграждането на солидна инфраструктура с висок капацитет. Ние направихме това оптимално с експертен подход и ноу-хау, най-добрите световни практики за проектиране и изграждане.

Капацитетът на мрежата се осигурява от няколко 10G трасета, както и допълнителен Security Cloud с капацитет на защита от DDoS атаки от 500 Gbps.
Така машините имат достатъчно капацитет необходим след алокирането на 1Gbps мрежова свързаност за всеки нод.

Използваме най-висок клас оборудване, хардуер и софтуер, за да сме сигурни, че единствените прекъсвания ще са по време на годишните профилактики, които извършваме.

Вижте повече информация за нашата облачна инфраструктура.

Cloud базирана SSD уеб хостинг услуга предлагана от SSDCloud

Услугата уеб хостинг е облачна хостинг услуга изцяло на SSD, ето какво представлява тя:
- При отпадане на някой сървър от облака, услугата продължава да работи и се прехвърля автоматично на друг сървър, като по този начин прекъсването е минамално.
- Всеки клиентски акаунт е напълно изолиран в своя собствена файлова система, базирана на VPS виртуализация. Тоест всеки акаунт е инстанция тип контейнер, но не е отделна система както при виртуалните сървъри.
- Изолацията на ресурси също е подобна на виртуалните сървъри - използва се същата технология и всеки акаунт има свои собствен ресурс - RAM, CPU, дисково пространство и др., всеки акаунт е отделен от останалите.
Тъй като това не е пълна емулация на виртуализация, потребителите макар и изолирани споделят един набор от инструменти и система. Това означава, че на всеки потребител се предоставя cPanel за управление на акаунта, както и системна администрация, настройки и конфигурация на сървъра на софтуера и сървърните приложения, необходими за работа в акаунта, подобно на стандартната услуга 'уеб хостинг' или наричната още 'споделен хостинг'.
Това дава изключително много предимства, защото използвате всички предимства на споделения хостинг в комбинация с всички предимства на виртуален сървър, без недостатъците им.
Изолацията между акаунтите означава, че вече разполагате с повече ресурси, подобно на виртуален сървър (VPS), липса на деградация породена от злоупотребяващи потребители на същата система и удобството на cPanel и безплатната системна администрация и техническа поддръжка.
Друго предимство е, че за разлика от обикновения хостинг, сега получавате няколко пъти по-висока скорост благодарение на платен софтуер, който е скъп за инсталиране на виртуален сървър или недостъпен за използване в споделения хостинг.
Всяка наша система е конфигурирана в детайл с няколко вида кеш, изключително бърз уеб сървър с няколко пъти по-оптимизиран php парсер и много други.

Ето част от страхотните характеристики на нашите системи в клауда:
- Сървър за бази данни - MariaDB 10.0 - няколко пъти по-бърз от MySQL 5.5 и 100% съвместим с всички приложения и софтуер. Това дефакто е бъдещия заместник на MySQL и най-новите системи дори го използват по подразбиране.
- Оптимална конфигурация и огромен буфер/кеш за обекти в базите данни - това осигурява по-висока скорост и по-ниско натоварване на базите.
- Най-новия apache уеб сървър - версия 2.4 (последен build). Тестовете показват резултати сравними с nginx за доставяне на статични ресурси. Благодарение на многобройни оптимизации и нови модули, новата версия на Apache се превръща в най-доброто решение за уеб сървър. И още нещо - конфигурирахме допълнителна компресия за трансфера на данни - това допълнително намалява времето за отваряне на сайтовете.
- FCGI е сравнително бърз за парсване на PHP. Този модул обаче е в миналото, ние използваме най-бързото решение съществуващо в момента - новия LiteSpeed api, с който PHP страниците се зареждат много по-бързо и с по-малко ресурси. Още повече, той е 100% съвместим с всички PHP модули и напълно замества FCGI и SuPHP. Това определено е една от най-добрите стъпки, която предприехме.
- Селектор на PHP версията - можете лесно да изберете коя версия на PHP да използвате - поддържаме голям набор от версии и модули (php4, php5.1-php5.6), можете сами да избирате кои модули желаете да са включени. Не само това, в панела имате опция и за php настройки, например post_max_size).
- Няколко вида php кеш - OPcode и user caching. Препоръчваме APC, тъй като той има два вида кеш, а за версии php 5.5+ се оказва добра комбинация opcache + apcu. Тези видове кеш са автоматично включени и могат да бъдат спрени или заменени например с xcache. Разликата с включен кеш и изключен е фрапираща - 3 пъти повече бързина не е рядкост, особено когато сайтовете са оптимизирани да ги използват или ако се използва плъгин за кеш (например в WordPress - W3 Total Cache настроен с APC/opcache).
- Използваме още един вид кеш - базиран на файловата система, който намалява цялостното IO натоварване и необходимостта от постоянното чете от диска. Той е независим и включен за всички видове софтуер, приложения и сайтове.
- 14 ежедневни бекъп копия - за 14 дни назад, удобство и сигурност с приложението на JetBackups.

Звучи добре, нали? Това е една малка част от многобройните аспекти, допринасящи за бързината на хостинга.
Все пак за нас нещата опират до педантичност - всеки един детайл е разгледан в дълбочина, така че да се извлече абсолютния възможен максимум.

Ето и допълнителни детайли относно параметрите на нашите планове:
- Процесорно време: Неограничен брой процесорни минути (CPU минути);
- Ежедневни Бекъпи: 14 архивни копия на отдалечен сървър;
- Месечен трафик: Неограничен;
- Инсталатор на приложения - Softaculous;
- Неограничен брой: Пощенски кутии, Поддомейни, Паркирани Домейни, FTP потребители, MySQL бази данни, MySQL заявки и др.;
- Система за сигурност и защита от спам;
- Неограничен брой безплатни SSL сертификати от Let's Encrypt;
- Възможност за инсталиране на SSL сертификат без необходимост от отделен или собствен IP адрес (SNI);
- Клауд защита с капацитет над 500 Gbps от мрежови атаки (DDoS);
- Брой файлове и директории (Inodes): За план Start 300 000, за всички останали - 1 000 000;
И много други..

SSD VPS, Storage и бекъп услуги предлагани от SSDCloud


Виртуализационната технология, която използваме, позволява ъпгрейд и даунгрейд на ресурсите в реално време, без необходимост от рестарт на виртуалния сървър.
Всеки наш нод е с минимум 32GB ECC DDR3 памет, Intel Xeon Haswell архитектура (E3 и E5 v3), Samsung SSD Pro 850 и Intel SSD дискове.
За Storage VPS услугите използваме надеждни enterprise дискове.
Бекъп опцията е платена и се извършва автоматичен ежедневен бекъп в отдалечен център за данни, както и се дава допълнителна възможност в панела на потребителя за извършване на допълнителни снапшоти (архивни копия).
Всеки виртуален сървър разполага с пълния капацитет на процесорните ядра, единственото ограничение е в броя ядра в зависимост от избрания план.
Ресурсите са гарантирани, а свързаността от 1 Gbps е достижима (средната скорост е над 900 Mbps), като има опция за гарантирана (dedicated) свързаност на по-ниска скорост.
Всеки виртуален сървър има и допълнителна виртуална памет - vSwap, необходима за нормалното функциониране на сървъра.
Скоростта на SSD дисковете е над 500 MB/s, като тя е достижима, а средната скорост е 300-400MB/s и над 10 000 IOps.
Броя iNodes е 1 милион за всеки сървър, като има опция за увеличаване на този лимит.
Към всеки виртуален сървър се предоставя контролен панел OpenVZ Web Panel, с който може лесно да се преинсталира с друга ОС, рестрира, смени root паролата и др.

Enterprise хостинг решения от SSDCloud

Предлагаме корпоративни решения за сайтове или приложения с високо натоварване - без ограничения в капацитета.
Използваме KVM и OpenVZ виртуализация, подходящ хардуер - високопроизводителни SSD дискове и Xeon процесори.
За повече информация прочетете тук.

Домейни, SSL сертификати и други услуги от SSDCloud

Предлагаме богата гама от услуги включващи:

- Регистрация, трансфер и подновяване на домейни. Поддръжка и безплатен DNS хостинг в нашия клъстър.
- Асистиране при издаване на SSL сертификати със зелена лента, инсталация на всякакъв тип сертификати и системи за сигурност на данните.
- Лицензиране на софтуер и осигуряване на лицензи за cPanel и друг тип софтуер.
- Професионална поддръжка и системна администрация за всички видове услуги, проектиране и изграждане на системи и мрежи, VPN и др.
- Изработка на уеб сайтове, уеб дизайн, уеб програмиране, изграждане на корпоративна идентичност (включително изработка на лого и др.)
- Оптимизация на сайтове в търсачки - SEO услуги.
- Проектиране и изграждане на частна система за обработка и съхранение на данни, документи, проекти и други. Изграждане на частен клауд бизнес решения.
Всички обявени цени са с включен 20% ДДС.

© 2019 SSDCloud.BG - ВПС.БГ ООД. Всички права запазени.


SSD Cloud е високотехнологична компания, която предлага професионални хостинг решения за Вашия бизнес. Благодарение на най-добрите световни практики, можете да се възползвате от уеб хостинг с висока производителност на ниска цена, висок клас премиум сървъри и Cloud VPS - виртуални сървъри.
Вашият избор за надежден хостинг партньор - една ключова стъпка в сигурността и успеха на бизнеса.